Felicitări! Tocmai ai dat de blogul Poveștiință și îți place mult ce citești aici. Fiind PR sau lucrând pe social media, te gândești să mă întrebi dacă nu cumva aș vrea să colaborăm. Nimic neobișnuit și ieșit din comun, o chestie de rutină pe care o faci și cu alte zeci de bloguri: ai un produs sau un eveniment pe care vrei să îl promovezi printr-un advertorial, ceva. Că d-aia e blog.

Astfel, ca să ne punem pe aceeași frecvență și să îți fie cât mai ușor în relația profesională cu mine, am decis să te ajut oferindu-ți un scurt ghid prin care îți poți face publicitate pe blogul Poveștiință:

Nu o face.

Serios. Nu o face. Nici să nu te gândești.

Nu mă interesează să scriu advertoriale de nici un fel: despre produsul X sau evenimentul Y (chit că sunt în aria mea de interes și îmi plac foarte mult) și nici nu vreau să fiu invitat la evenimentul Y, ca să pot scrie despre el pe blog. Nu fac nici concursuri.

Știu prea bine care e percepția asupra blogurilor de câțiva ani încoace, dar cred că ar fi super profi din partea ta să te interesezi exact despre ce e blogul ăsta și să vezi ce fel de postări are pe el, înainte să îmi propui o colaborare de genul ăsta. Pentru că încă mai există bloguri care chiar au o temă bine stabilită cu un content specific. Cum este cazul aici, unde avem un layout enciclopedic și care urmărește să educe oamenii (cât de mult și bine pot eu) prin diverse articole științifice.

Apropo, postarea asta este bazată pe fapte reale.

Să pun advertoriale în mijlocul postărilor de până acum ar fi ca și cum ai citi Vizită de Ion Luca Caragiale și brusc, ai da peste următorul text:

“Madam Popescu mai sărută o dată dulce pe maiorașul, îl scuipă, să nu-l deoache, și-l lasă jos. Mi-a adus aminte de momentul în care am fost și eu la simpozionul de chimie de pe 12 noiembrie și am citit cartea aceea despre Sistemul Solar de la editura X. Chiar merită banii. El a pus sabia în teacă, salută militărește și merge într-un colț al salonului unde, pe două mese, pe canapea, pe foteluri și pe jos, stau grămădite fel de fel de jucării. I-am recomandat mamei sale să îi cumpere cartea Y de la editura X, pentru că am citit-o și eu și este o carte excelentă pe care ți-o recomand și ție cu dragă inimă.”

Nu vreau pișcoturi, nici să-mi fac poze cu badge-ul la vreun eveniment.

monsanto
Singura dată când am primit și am acceptat un cadou de blogger. Îmi place la nebunie salata.
Print Friendly, PDF & Email