Un grup de reptilieni umanoizi, numiți Frăția Babilonului, controlează omenirea.

David Icke

Sunt pe Pământ din vremuri imemoriale. Încă dinainte de epoca Internetului. Și totuși, ai crede că în anul 2015, cu Internetul și Webul la discreție, nimeni nu s-ar mai plictisi în halul ăsta încât să mai inventeze și să creadă conspirații de orice fel. Mai ales că ai la dispoziție toate cunoștințele omenirii, în orice moment al zilei, cu știri care se transmit imediat. Ce trebuie să faci e doar să verifici din cel puțin 3 surse, ca să te asiguri că nu crezi tâmpenii. Și totuși, teoriile conspirației persistă. Și persistă. Și persistă.

Dacă tu crezi că teoriile conspirațiilor precum Project Blue Beam (care afirmă că NASA, împreună cu EI, vor să transmită simultan în toată lumea holograme cu Iisus, Mohamed, Buddha, ca să păcălească oameni. De ce? Îţi spun mai încolo) sunt de-a dreptul absurde, stai să vezi motivele pentru care ei cred că se întâmplă ce se întâmplă. Așa că du-te la cel mai apropiat sertar din bucătărie, scoate o rolă de folie de aluminiu, înfășoar-o pe cap în câte straturi e nevoie ca să nu mai auzi semnalele de bruiaj trimise de extratereștrii de pe Zeta Reticuli și cieşte mai departe.

tinfoilhatdoppel
Sunteți gata?

Ok, bun. E de notat că nu doar conspiraționiștii pun botul la următoarele “explicații”, ci și oamenii care nu sunt conspiraționiști. Adică pun botul inclusiv oamenii ăia de îi vezi pe Facebook, care dau share toată ziua la poze cu pisici. Pentru că și ei sunt gata să creadă orice, dacă îi scoate din cotidian (adică nu e ca și cum n-ai avea ce altceva să faci, dacă te plictisești), așa că pun botul. So, iată trei explicații principale date de conspiraționiști la întrebarea “de ce se întâmplă conspirația de care vorbești?”, explicații care se aplică în mai multe cazuri.

EI știu de leacul pentru boala X, dar îl ascund.

Premisa e că Big Pharma sau orice altă companie deține deja leacul pentru boala X (o să folosim cancerul drept exemplu și o să simplificăm treaba, ignorând că de fapt sunt x-șpe tipuri de cancer care ar necesita câte un leac diferit), dar nu vor să îl ofere publicului sau nu vor să îl creeze, pentru a-i menține pe oameni bolnavi și pentru a-i stoarce de bani. Este un pseudoargument foarte iubit de către oricine e adeptul medicinei alternative, în special.

  • În primul rând, nu toate fondurile provin de la organizații cu interes financiar. Sunt foarte multe universități care fac cercetări în domeniul ăsta, iar mulți bani provin (de exemplu) de la organizații caritabile precum American Cancer Research. Mari descoperiri s-au făcut cu munca de cercetare provenită din astfel de surse.
  • În al doilea rând, savanții care se ocupă cu cercetarea și cei din astfel de corporații sunt la fel de susceptibili în a lua boala aceea. Cu ce credeți că îi ajută dacă ascund sau nu creează un tratament? Mentalitatea asta se bazează pe faptul că toți angajații sunt niște drone care nu gândesc și care dacă se îmbolnăvește vreun cunoscut de-al lor de cancer, nu or să-l salveze. Nu există nici o companie care să funcționeze așa. Ever. Și cum faci bani ca CEO, dacă și tu te îmbolnăvești de boala aia? Ați auzit de ăla de la Apple care a murit de cancer? Ce bine ar fi fost dacă ar fi avut destui bani să le dea ălora de la Big Pharma, ca să îl vindece. Fiecare angajat și om care ia parte la acest proces este la fel de susceptibil la acea boală ca oricine.
  • În al treilea rând, să zicem că ești cercetător și nu-ți pasă de alți oameni. Cu toate astea sigur ai da toți banii din lume pentru faima și recunoașterea mondială care ar veni odată cu aflarea leacului pentru cancer. Ați văzut cât de faimos este Alexander Fleming pentru descoperirea Penicilinei (primul antibiotic din lume, care a salvat de atunci cel puțin zeci de milioane de oameni de la moarte)? Să descoperi leacul pentru cancer sau SIDA este Sfântul Graal al medicinei, și oricine le-ar descoperi ar fi ținut minte pentru cât o ține specia umană.

Și mai sunt o grămadă de alte contraargumente, dar astea trei sunt cele mai simple și la mintea cocoșului.

Big-Pharma-Illuminati

Comunitatea științifică nu ia în considerare conceptul X pentru că le-ar răsturna toate ipotezele și teoriile.

Un om care dă pseudoargumentul ăsta este un om rupt complet de realitate și de felul în care funcționează lumea din jurul lui. E un monument de incompetenţă. E ca un Sfânt Graal al prostiei omeneşti. Pentru că deşi are toată cunoaşterea umană la buricu’ degetelor, nu a avut bunul simț (un grăunte de bun simț) să citească despre știință și cum ea se bazează FIX pe asta: pe răsturnări de ipoteze și teorii, schimbări de perspectivă de 180° și 540°. Pentru că de ce Doamne iartă-mă să te mai faci om de știință dacă nu vrei să schimbi chestii? Nu există nici un om de știință, nici un savant care să spună “da, mă bucur că m-am apucat de fizică, dar sper din tot sufletul să nu vină nimeni cu vreo idee care să răstoarne absolut tot ce am învățat până acum, adică fix cum s-a întâmplat în TOATĂ ISTORIA ȘTIINȚEI.”

Dar asta spune ceva despre conspiraționist și un lucru la care el ține foarte mult. Este o eroare de logică ce se numește apel la nirvana: omul ăsta are impresia că dacă un lucru nu este făcut perfect, atunci nu este corect, valid, adevărat. Cumva el are impresia că nu poți avea încredere în știință, pentru că e așa schimbătoare. Dacă ar fi după el, am descoperi gravitația la perfecție, din prima. Ce legătura are cu ce am scris mai sus? Păi aparent el are impresia că și alții gândesc la fel, proiectează modul ăsta de gândire. Pentru el e absurd ca cineva să gândească “mhm, asta ne întoarce lumea cu susu’-n jos, foarte mișto! Ce mă bucur că am dat peste așa ceva!”. El crede că toată lumea gândește ca el: “hm, chestia asta schimbă tot ce știam! Nu e bine, nu e de încredere, nu e adevărat.”

EI știu că extratereștrii există, dar ne ascund asta, pentru că altfel am intra în panică.

Asta este una din “explicațiile” alea care pur și simplu presupune că întreaga rasă umană e compusă exclusiv din idioți. Adică, efectiv, pentru ca această explicație să fie cât de cât palpabilă, trebuie ca specia umană să aibă în componență exclusiv niște oameni cu juma’ de creier funcțional, din care și ăla să se chinuie să rumege informație. Tu ai văzut câta tam-tam-ul a făcut NASA că a descoperit apă curgătoare (deși foarte sărată și niște firicele, de fapt) pe Marte? Cu conferință, nebunii și toate alea. Să fii om de știință și să descoperi extratereștri e o altă nestemată. Ai fi ținut minte pentru totdeauna.

Revenind la panică, însă: te-ai uitat vreodată la specia asta din care facem parte? Chiar crezi că dacă am da de extratereștri, ne-am panica? În baza cărui fapt ne-am panica? De ce ne-am panica? Nu punem la socoteală cazurile mano a mano, Miguel vs. ET, ci alea în care mai mulți ar afla de extratereștri. Chiar crezi că ne-am panica? Am lua un băț și i-am împunge cu el, să vedem ce știu să facă. Am trimis discuri și plăci în încercarea de a le spune chestii, și nu pe șustache: toată planeta știe! Căutăm în mod activ semne de viață extrateretră inteligentă. Chiar ai putea spune că o căutăm cu lumânarea.

Asta e specia noastră. Suntem exploratori de când ne știm și dacă am afla că sunt extratereștri pe Lună (de exemplu), am lua prima rachetă sau primul butoi de nitroglicerină capabil să ne ducă acolo și am merge să-i studiem mai mult decât un meniu de restaurant chinezesc. Chestia asta a intrat în mentalul colectiv de când cu mitul urban cu Orson Welles și transmisia lui radio a cărții Războiul Lumilor de H.G.Wells. Contrar a ce crede juma’ de Pământ, nu, oamenii NU s-au panicat aiurea. Și pe vremea aia aveau tabloide care exagerau la modul cel mai grosolan, și nu toți americanii au ascultat emisiunea radio în seara aia. Mulți știau de la început că e o piesă de teatru, iar cei care au ajuns acolo în mijlocul piesei și care au avut o singură îngrijorare au făcut fix ce ar face un om normal: AU ÎNTREBAT ȘI PE ALȚII DACĂ E ADEVĂRAT CE AUD SAU NU (pentru că aveau telefoane pe vremea aia, să știi). Also, aproape toate poveștile astea cu oameni care au intrat în panică și s-au baricadat în casă sunt povești anecdotice (adică “am auzit de la un prieten că”).

Dar chestia asta cu panica spune multe despre cel care aduce explicația asta. El știe că dacă ar vedea un extraterestru, primul lui impuls ar fi să-i dea una, să îl lase lat, sau (și mai bine, dacă ar avea o armă) să îl omoare, ca să nu îl omoare extraterestrul pe el. Pentru că un extraterestru clar ar avea o armă la el și clar ar vrea să ne omoare. Extraterestrul este de fapt și de drept imaginea în oglindă a celui care dă explicația asta. Un alt exemplu elocvent, care are legătură cu asta și cu ce vreau să ilustrez, e cel al răpirilor de către extratereștrii. Călătorești ani-lumină ca să vii să studiezi doar organele reproducătoare ale unei specii noi și îi bagi chestii în fund? Cum rămâne cu chestii mai importante precum sistemul nervos central? Cu sistemul circulator? Cu sistemul respirator? Adică astea ar trebui să fie primele lucruri cercetate. Ideea e că toate răpirile astea sunt niște fantezii (în sensul de închipuiri), iar ăștia răpiți menționează doar ce percep ei în mod instinctual ca fiind niște proceduri invazive: studiatul organelor genitale și băgatul chestiilor în fund. Știu că pare că m-am îndepărtat serios de topic, dar este de fapt un alte exemplu care arată cum extratereștrii ăștia sunt o oglindire a fricilor noastre.

and_that_s_why_aliens_don_t_visit_us_540

Revenind la topic: și secretul? Cine ar putea ține un secret? Tu îţi dați seama câți oameni ar trebui să tacă din gură ca să le iasă schema? Nu vorbim de 10-15 oameni, ci măcar sute de mii de oameni, guverne întregi. Americanii (de exemplu) nu au reușit să ascundă faptul că niște angajați ai guvernului intrau pe ascuns în birourile unor oameni și făceau mănării sau că secretara președintelui îi făcea oral, dar ar fi în stare să ascundă ceva de asemenea anvergură precum descoperirea unei civilizații extraterestre (asta se aplică și la conspirația cu aselenizările care ar fi niște minciuni)? Ha!

Chemtrails/Iodul în sare/Sarea/Fluorul în pasta de dinți/organismele modificate genetic/vaccinurile/SIDA există pentru că EI vor să ne omoare și să reducă populația, pentru ca noi să fim mai obedienți.

This is the big one. La asta riscul ca oricine să pună botul este extraordinar de mare. Invariabil, orice teorie a conspirației care implică New World Order, Illuminati, Evrei Zioniști și chiar Organisme Modificate Genetic sau vaccinuri, duce la chestia asta: ei vor să reducă populația, pentru a ne controla mai ușor și/sau a face profit. Cică “useless eaters”. Așa ne numesc EI (Rothschild/Illuminati/Evreii/Reptilienii/ whatever), când stau în încăperea aia întunecată a lor, își aprind trabucurile cu bancnote de 100$ și vorbesc despre cum vor cuceri lumea. Ba chiar există și o “filozofie” pe net referitoare la “useless eaters”, care e total adevărată, și în nici un caz nu conține niveluri ridicate bullshit (glumesc, ESTE bullshit, așa că nu o luați în serios).

Ideea e că oamenii care folosesc “explicația” asta habar n-au de efectele negative ale scăderii (sau creșterii în exces) a populației. În nici un moment al zilei nu le trece prin minte că dacă vrei să conduci lumea, să ai o populație scăzută este cea mai proastă (Proastă. PROASTĂ!) mișcare pe care o poți face. Mai puțini oameni înseamnă mai puțină forță de muncă, o armată mai mică (țara ta rămânând la cheremul altora). Bun, rămâi cu câteva mii de sclavi care te ascultă numai și numai pe tine. Cum conduci lumea cu doar 1000 de oameni? Statele dezvoltate din lume, de exemplu, se bazează pe capitalism, iar capitalismul se bazează pe o populație mereu în creștere. Teoriile conspirațiilor afirmă în mod expres că EI (ăia din umbră) sunt șireți și sunt foarte inteligenți (dacă tot își permit să facă planuri atât de elaborate, vezi Project Blue Beam) și totuși sunt atât de idioți, atât de proști, atât de cretini, încât nu își dau seama că de fapt, depopularea Pământului e cea mai proastă mișcare pentru ei.

În SUA, părinții care au mai mulți copii, primesc mai multe beneficii (hm…ce ciudat, pentru o țară care, zice-se, încearcă să scape de cât mai multă populație). Și hai să vorbim de țări cu regim totalitar, țările alea nasoale pe care orice om sănătos le dă ca exemplu negativ. Pe vremea lui Stalin, Rusia stătea tare prost cu populația. Stalin (da, Stalin, omul ăla malefic care controla totul cu o mână de fier) a decretat ca fiecare familie să facă mai mulți copii, pentru a mări populația. Ba chiar se dădeau medalii pentru mamele foarte “productive”. Dacă știți un pic de istorie, și în România s-a procedat la fel (cu Decretul din 1966 al lui Ceaușescu), iar dacă le întrebați pe mame, mătuși și bunici, sigur or să-și amintească de astea:

Mama_eroina

Până și naziștii (întruparea Răului pentru mulți oameni) ofereau beneficii femeilor cu mulți copii și chiar pedepseau pe cei care foloseau contracepția, pe femeile care făceau avort și pe homosexuali. Comuniștii și naziștii sunt două guverne foarte nasoale care au știut, totuși, că nu te joci cu numărul populației. Și sunt multe alte țări (precum Japonia), care se chinuie să crească populația. Cazuri precum China (cu One Child Policy al lor) sunt o excepție care se înțelege de la sine. Oamenii sunt cea mai importantă resursă a unui guvern/stat. Prea mulți sau prea puțini, reprezintă un deznodământ devastator pentru acel stat.

Am întâlnit (first hand experience) cazuri în care mi se spunea că guvernele și corporațiile încearcă să reducă populația pentru că se consumă prea multe resurse. Stai să înţeleg: guvernele alea care poluează mediul cu Organisme Modificate Genetic (asta cred conspiraționiștii) sau chemtrails sunt totuși eco și țin la resurse? Sau cum? Păi dacă nu se consumă resurse, cum mai fac bani? Că parcă tot ei sunt ăia care se opun invenției unei mașini electrice sau energiei eoliene pentru că nu fac destul profit. Este trecut în fișa postului de conspiraționist că trebuie să fii și bipolar?

Și de unde vine frica asta cu depopularea? Au fost unele cazuri în lumea reală în care s-a încercat depopularea unui întreg stat (Pol Pot cu Khmerii Roșii, în Cambodgia anilor 1975-1979), dar aceste scenarii au eșuat spectaculos. În general, teoria conspirației depopulării spune că scopul acestui plan este unul global, și că se urmărește depopularea Pământului cu până la 80%, dar tocmai am explicat de ce este o decizie proastă pentru orice guvern.

Și înainte de a încheia, să nu uităm că și dacă e să credem conspirațiile astea, oamenii care le orchestrează și care plănuiesc toate chestiile astea nu sunt oricine. Sunt niște oameni vicleni și inteligenți (adică asta se presupune), care dacă sunt în stare să facă planuri atât de complexe, sunt în stare să descopere și piedici elementare de genul ăsta.

Ah, și revenind la Project Blue Beam de care vă spuneam la început, explicația este că, mhm, ai ghicit! Vor să cucerească lumea și să ne facă sclavii lor.

ofcourse

Faking the Moon Landing is easy. You need dirt, wardrobe, a sound stage, a lot of black paints, and some stupid suits. The hard part is shutting people up. It’s been 36 years! You’d think the technicians, and prop people, camera people, directors, everyone who works at NASA, and the Jet Propulsion Lab in Pasadena, and all the nice folks at Cape Canaveral in Florida, plus members of the US Congress and the White House all shut up about this amazing cover-up for all that time? The Government couldn’t even fucking cover up a break-in to a psychiatrist’s office in a fucking cheesy hotel! Watergate is the answer to all this shit. If they couldn’t cover that up, they fucking can’t do anything.

Penn & Teller’s Bullshit! Episode 3, Season 3.

Print Friendly, PDF & Email